סירות תפוחי אדמה במילוי בשר טחון ותפוצ'יפס

נגן וידאו

מצרכים:

5 תפוחי אדמה (1 ק"ג) בינוניים
3 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ
‏350 גרם בשר בקר טחון
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/2 כפית אבקת שום
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור כוסברה קצוצה
‏1 כף סילאן
חבילה (40 גרם) תפוצ'יפס טבעי מפורר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-250 מעלות במצב גריל.
אופים את תפוחי האדמה בקליפתם במשך כשעה עד לריכוך. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון.
מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד לשקיפות. מוסיפים את הבשר והתבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות עד להשחמה. מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה והסילאן ומטגנים עוד כדקה, מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים לתערובת פירורי תפוצ'יפס ומערבבים.
חותכים את תפוחי האדמה האפויים לרוחב ומרוקנים את תוכנם בעזרת כף. ממלאים את תפוחי האדמה בתערובת הבשר, מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומזלפים מעל מעט שמן זית. אופים בחום של 180 מעלות במשך 10 דקות.
מוציאים מהתנור ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה. נועצים בבשר תפוצ'יפס בטעם מלח פלפל ומגישים חם.

בתיאבון

אהבתם? שתפו

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email