כדורי גבינה מטוגנים בציפוי תפוצ'יפס

נגן וידאו

מצרכים:

4 תפוחי אדמה בינוניים (כ-800 גרם) קלופים
כפית גדושה מלח
פלפל שחור גרוס
25 גרם חמאה
1 ביצה טרופה
1 כף קמח תפוחי אדמה
3/4 כוס (75 גרם) גבינת צהובה /
מוצרלה מגורדת
100 גרם גבינה צהובה קשה
חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ

לציפוי:

1 כוס קמח תפוחי אדמה
2 ביצים טרופות
2 חבילות (80 גרם) תפוצ'יפס טבעי
מרוסק לפירורים דקים
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות. בסיר גדול מרתיחים מים עם כפית מלח ומכניסים את קוביות תפוחי האדמה. מבשלים במשך כ-30 דקות עד לריכוך מלא. מוציאים ומסננים.
מכניסים את תפוחי האדמה המבושלים לקערה גדולה ומועכים לפירה. מוסיפים את המלח, הפלפל והחמאה וממשיכים למעוך עד לאיחוד. אם הפירה עדיין חם מחכים מעט לצינון.
מוסיפים את הביצה, קמח תפוחי האדמה והגבינה המגוררת ומערבבים יחד לתערובת אחידה. מכניסים למקרר לצינון במשך חצי שעה.
מכינים 3 קעריות: קערה עם קמח תפוחי אדמה, קערה עם ביצים טרופות וקערה עם תפוצ'יפס מפורר.
לוקחים כף מתערובת תפוחי האדמה, משטחים על כף היד ומניחים בפנים קוביית גבינה צהובה. מגלגלים לצורת כדור. מכניסים את הכדור לקערת הקמח ומצפים מכל הכיוונים. מעבירים לביצה ולאחר מכן מצפים בפירורי התפוצ'יפס. מכינים כך את כל התערובת.
בסיר רחב או במחבת מחממים שמן לטיגון (השמן צריך להגיע לגובה חצי מהכדור). מטגנים את הכדורים בקבוצות קטנות (בכל פעם כמה כדורים בודדים על מנת לא להוריד את חום השמן) במשך כ2-3 דקות משני הצדדים, עד שהם זהובים ופריכים.
מעבירים למגבת נייר ומגישים מיד. מומלץ להגיש לצד מטבל שמנת חמוצה ובצל ירוק.

בתיאבון

אהבתם? שתפו

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email