גראטן תפוחי אדמה בקראסט תפוצי'פס קראנצ'

השף תום פרנץ

נגן וידאו

מצרכים:

2 שקיות (80 גרם) תפוצ'יפס קראנצ'
1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חבילה (250 מ"ל) שמנת מתוקה
50 גרם חמאה מומסת
1-2 שיני שום כתוש
1/2 כפית פפריקה מתוקה
300 גרם גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות.
משמנים תבנית מלבנית בגודל 25 * 30.
פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקיקות ככל האפשר ומניחים בקערה. מערבבים היטב בקערה נפרדת את השמנת המתוקה, החמאה המומסת, השום והפפריקה.
להרכבת המנה: מסדרים חצי מכמות תפוחי האדמה על גבי התבנית וממליחים מעט. מפזרים מעל שני שליש מכמות הגבינה הצהובה באופן אחיד. מסדרים את החצי השני של תפוחי האדמה ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. יוצקים מעל את רוטב השמנת המתובל (אך לא מפזרים את הגבינה הנותרת). מכסים היטב בנייר כסף ומעבירים לאפייה בתנור למשך שעה.
כעבור שעה מוציאים מהתנור ומעלים את הטמפרטורה ל 220 מעלות.
מרסקים את התפוצ'יפס לחתיכות בינוניות. מסירים את נייר הכסף מהמאפה, מפזרים חצי מכמות הגבינה הנותרת ומעל את שבבי התפוצ'יפס ומעליהם את שאר הגבינה. מחזירים לתנור החם ללא כיסוי ל-10 דקות נוספות בערך עד שהגבינה מבעבעת.
מוציאים מהתנור ומגישים חם.

בתיאבון

אהבתם? שתפו

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email